Museumles primair onderwijs

Terug naar het overzicht

Word astronaut

AfbeeldingFoto: Nasa

Kom bij het Museon-astronautenteam!

Astronaut word je niet zomaar. Het is meer dan een beetje rondzweven in de ruimte. Astronauten doen onderzoek in de ruimte. Voordat ze dat kunnen gaan doen, moeten ze veel leren, maar ook heel fit en sterk zijn.

In het Museon kunnen de leerlingen lid worden van het Museon-astronautenteam. Daarvoor doen ze in de tentoonstelling en de speciale oefenruimte diverse testen. Hoe voelt het om gewichtloos te zijn? Hoe goed is hun reactievermogen? Hoe smaakt ruimtevoedsel? Durven ze te springen op de maan?
Het lukt de leerlingen vast alle proeven succesvol af te ronden en voor hun vertrek met het hele astronautenteam op de foto te gaan.

Met bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Reizen in de ruimte, op weg naar een nieuwe aarde’ oktober 2018 t/m augustus 2019

Deze les reserveren

Het is ook mogelijk om deze les via Cultuurschakel te boeken.

Foto links Foto: Nasa
Vakgebied
techniek
Lesdoel

Door het oefenen van een aantal vaardigheden ontdekken de leerlingen hoe het is om als astronaut in de ruimte te leven en te werken.

Kerndoel 34

Oriëntatie op jezelf en de wereld > Mens en samenleving.
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke gezondheid van henzelf en anderen. 

Kerndoel 44

Oriëntatie op jezelf en de wereld > Natuur en techniek
De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.

Kerndoel 57

Bewegingsonderwijs
De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.